donderdag 12 januari 2012

Troost


Om te beginnen moesten we drie keer het internet op. De NS-planner en de OV-planner zijn het niet met elkaar eens en de rederij beweert helemaal dingen die niet waar kunnen zijn. Of wel?? Spijtig toch, al die wijzigingen in de diverse dienstregelingen. Vroeger wisten we het op een prikkie, en reisden we als het ware blind.
Het probleem is dat de reder een veer aankondigt dat op het plezierige en makkelijk bereikbare uur van half vier afvaart, maar dat de OV-planner dat veer niet erkent. Er vaart, beweert deze leugenachtige website, alleen maar een veer om half twee, en daarna pas weer een om half zeven. Ook al vertrouw je de reder op zijn blauwe ogen, en leg je de OV-planner uit dat je toch echt om drie uur op de kade wil zijn, dit stuk sofware blijft verongelijkt morren en zaniken. Je voelt de tegenzin.
Uiteindelijk hebben ons vermand: we laten ons toch niet bedotten door zoiets triviaals? We hebben met de hand toch een soort van planning weten te maken en eerst dan begint het feest echt.

- Lopen naar station Haarlem.
- Trein naar station Amsterdam Centraal.
- In Hilversum overstappen richting Zwolle.
- In Zwolle overstappen richting Leeuwarden.
- Een beetje gehaast de bus halen naar Lauwersoog.
- In Lauwersoog wachten of dat veer van half vier echt vaart: zien is pas geloven.
- In drie kwartier over naar de Veerdam op Schiermonnikoog (memo voor onszelf: doorlopen in het veer zodat we aan de uitgangszijde komen te zitten).
- Rennen naar de bus (er staan er altijd te weinig, en dan moet je een half uur wachten tot de eerste lichting weer terug is.)
- Uitstappen in het dorp. De deur staat open, bellen hoeft niet.

We zijn ondertussen ruim zes uur onderweg.
Even een kopje koffie doen bij schoonmoeder! Hopelijk heeft ze kruidkoek gebakken.


2 opmerkingen:

 1. Roberto! Dit lijkt op klagen!
  Er vanuitgaande dat je genietbare schoonmoeder hebt, zou ik mijn zegeningen tellen, als ik jou was. Een uitstekend excuus om regelmatig naar Schier te gaan. Wat wil je nog meer?
  Het enige minpunt komt om de hoek kijken als het een hele lieve schoonmoeder is, waar je elke dag wel even langs zou willen gaan. Dan zit ze iets te ver weg. Maar ze moet wel èrg lief zijn om haar liever in Haarlem dan op Schier te hebben, lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De weg is moeilijk, maar de plaats zelf is heel mooi, daar hoor je mij niet over klagen. Wat ik frustrerend vind is dat het van voordeur naar voordeur verder is dan Barcelona!
  De terugreis was nog langer omdat er tussen Sloterdijk en Haarlem bussen werden ingezet! Trouwens, het veer voer! Screw the OV-planner!

  BeantwoordenVerwijderen